TOS cursussen voor ouders

Ouders en andere opvoeders zijn de belangrijkste personen in het leven van een kind. We weten dat kinderen het meeste leren als zij thuis door hun ouders geholpen worden. In de behandeling spelen ouders daarom een belangrijke rol.  

Ouders volgen twee cursussen bij de NSDSK wanneer hun kind voor TOS wordt behandeld. Met de vaardigheden die ouders in de cursussen opdoen, helpen zij de taalontwikkeling van hun kind te verbeteren.

Cursusaanbod

Als uw kind in behandeling is bij de NSDSK dan wordt u automatisch uitgenodigd voor de twee cursussen, ‘Praten doe je met zijn tweeën’ en ‘Nederlands ondersteund met gebaren’. De NSDSK geeft de cursussen meerdere keren per jaar op verschillende locaties. Hierdoor kunt u zo snel mogelijk beginnen aan een cursus. De cursussen zijn wekelijks, bestaan uit zes bijeenkomsten en duren twee uur. U volgt een cursus altijd in een groep met andere ouders.

‘Praten doe je met zijn tweeën’

U leert vaardigheden waarmee u thuis de taalontwikkeling kunt helpen verbeteren. We richten ons in deze cursus op de dagelijkse dingen die u met uw kind doet. Dit ouderprogramma is ontwikkeld door het Hanen Centre.

‘Nederlands ondersteund met gebaren’

In deze cursus leert u de belangrijkste ondersteunende gebaren. In de behandeling worden dezelfde gebaren gebruikt. Met het volgen van deze cursus kunt u de gebaren dus ook thuis gebruiken wanneer u met uw kind praat. Het gebruik van gebaren helpt uw kind om taal beter te begrijpen en zichzelf beter duidelijk te maken. Klik hier voor meer informatie en aanmelden. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Vroegbehandeling, Unit TOS van de NSDSK via telefoonnummer 020-5745945 of een email sturen naar nsdsk@nsdsk.nl

Voorwaarden

De cursussen zijn onderdeel van de behandeling. Om behandeling te krijgen moet er onderzoek zijn gedaan naar het gehoor en de spraak-taalontwikkeling. Op basis van de verwijzing kunt u de cursussen volgen.'Het is verwonderlijk hoeveel je kan leren als iemand je open deuren vertelt. Je gaat de dingen die je doet zien en dan kan je dit bijsturen'. Vader van Nikolaas (3;4 maanden) Deelnemer oudercursus