Pedagogisch begeleider Invalpoule (0-20 uur)

Werken bij de NSDSK is werken bij een betrokken en ambitieuze kennisorganisatie waar cliënt en medewerker centraal staan. De NSDSK wil de beste zorg dichtbij huis leveren. De NSDSK is landelijk expert in ‘taal en gehoor’ van jonge kinderen van 0-6 jaar, en regionaal voor jonge kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.
De behandelgroepen voor peuters met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en voor dove/slechthorende (D/SH) kinderen maken onderdeel uit van de afdeling Vroegbehandeling. Op de groepen werkt een team dat bestaat uit twee pedagogisch begeleiders, een logopedist en een teamleider/gedragswetenschapper. De groepen behandelen kinderen met een TOS tussen de 2 en 4 jaar, of D/SH kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar, waarbij er zowel individueel als groepsgewijs wordt gewerkt. Onze invalkrachten vervangen collega’s die in opleiding, met verlof of ziek zijn. Zij dragen daardoor bij aan de behandeling en continuïteit op de groepen die 45 weken per jaar geopend zijn. Inval is dus deels ad hoc en deels van tevoren op aanvraag. We zijn op zoek naar flexibele invalkrachten die minimaal 3 dagen per week op oproepbasis beschikbaar zijn voor in ieder geval onze behandelgroepen in Amsterdam (Noord, Oost, Zuid en Zuidoost, Hilversum en voor de groepen in Haarlem, Hoofddorp, Driehuis en Heemskerk.
Daarom zoeken wij een aantal Inval pedagogisch begeleiders m/v 0-20 uur per week (maandag t/m vrijdag) - (Voor een overzicht van al onze locaties zie : www.NSDSK.nl)
Functie 
Taken van de inval pedagogisch begeleider: Als invalkracht vervang je een van de pedagogisch begeleiders gedurende de groepstijd van 8.30-13.00 uur. Hieronder vallen onder andere de volgende taken: - voorbereiding van de ochtend; - ontvangst ouders en kinderen; - het programma draaien wat o.a. bestaat uit een kringactiviteit, vrij spel, fruit eten, buiten spelen, lunchen en afronden van de ochtend; - afscheid ouders en kinderen; - opruimen en klaarzetten voor de volgende dag. Tijdens de activiteiten lever je met enthousiasme, humor, creativiteit en flexibiliteit een bijdrage aan: - het stimuleren van de algemene ontwikkeling en in het bijzonder de spraak- en taalontwikkeling van kinderen op de behandelgroep; - de ontwikkeling van de basisvoorwaarden voor communicatie; - het observeren van de kinderen op de behandelgroep, en je bespreekt de uitkomsten hiervan met de collega’s; - het leren gebruiken van Nederlands met Gebaren en gesproken Nederlands; - de communicatie van het kind met de omgeving.
Profiel 
- je hebt een pedagogische achtergrond op minimaal HBO niveau vanwege je opleiding dan wel werkervaring met kinderen met een communicatieve handicap en/of gedragsproblematiek; - je hebt affiniteit met de doelgroepen; - een flexibele instelling en je weet van aanpakken; - je kunt in teamverband en zelfstandig werken; - je bent sociaal vaardig en kunt met tact en invoelingsvermogen contact aangaan (met ouders van) kinderen met TOS of D/SH; - bij voorkeur heb je kennis van NMG(+); - een goede mondelinge en schriftelijk uitdrukkingsvaardigheid; - een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is noodzakelijk
Wij bieden 
Een functie waarin je kennis kunt maken met, en ervaring kunt opdoen met twee verschillende doelgroepen op diverse behandelgroepen, kortom: een baan met veel flexibiliteit en afwisseling. Salaris in FWG salarisschaal 45 (min. € 2.102,= max. € 3.012,= op basis van 36 uur) conform de CAO-Ziekenhuizen.
Reageren 
Voor inlichtingen over de functie kun je terecht bij Marthe Wijs- van Lonkhuijzen, Coördinator Vroegbehandeling, unit TOS via email mwijs@nsdsk.nl of via telefoonnummer: 06-24529536. Je kunt je sollicitatie insturen door op de actiebutton "Solliciteren"te klikken. Geef in je sollicitatie aan voor welke locaties je beschikbaar bent, uitgaande van een half uur reistijd.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.