Uitgebreide collectie hoorhulpmiddelen Hoorinfotheek Alkmaar

De Hoorinfotheek Alkmaar heeft haar hoorhulpmiddelenruimte opnieuw ingericht en de collectie hoorhulpmiddelen verder uitgebreid. In de Hoorinfotheek Alkmaar staan de meest gebruikte hoorhulpmiddelen zoals televisieoplossingen, wek- en waarschuwingssystemen, telefonieoplossingen en FM-apparatuur. Zo kunnen de experts van het Audiologisch Centrum Holland Noord, waar de Hoorinfotheek is ingericht, een nog completer advies geven aan cliënten. Ook hebben cliënten de mogelijkheid veel verschillende hoorhulpmiddelen ter plekke uit te proberen, om zo te ondervinden welk hoorhulpmiddel het meest geschikt is.
 
Dragers van hoortoestellen die nog steeds klachten ervaren in de communicatie of moeite hebben met het horen van de tv, radio en/of een deurbel zijn van harte welkom. Net zoals mensen zonder hoortoestel die moeite hebben met het horen. Voor het maken van een afspraak is een verwijzing nodig van een arts of audicien. Een bezoek aan de Hoorinfotheek wordt vergoed aan cliënten van het Audiologisch Centrum Holland Noord door de zorgverzekeraar. Het is mogelijk dat de verzekeraar een eigen bijdrage (eigen risico) in rekening brengt. Als u geen cliënt bent van het Audiologisch Centrum kunnen kosten in rekening worden gebracht.
 
Elke dinsdag van 10.30 uur tot 12.00 uur is een hulpmiddelenspreekuur waar zonder afspraak advies kan worden gevraagd.
 
De NSDSK is sinds juli 2016 aangesloten bij de Hoorinfotheek; een initiatief van GGMD, Libra Revalidatie & Audiologie en Pento en biedt onafhankelijk advies op het gebied van hoorhulpmiddelen en diensten.  
 

Category