KinderGebaren-app krijgt eervolle vermelding Gouden Guppy

Woensdagavond was de uitreiking van de Cinekid Media Awards 2017 tijdens het Cinekid Festival in Amsterdam. Dit zijn dé prijzen voor de beste mediaprojecten voor de jeugd van het afgelopen jaar. De Kindergebarenapp was één van de genomineerden voor de Gouden Guppy, de prijs voor de beste app voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

In het Westergastheater was de spanning te snijden toen de jury de winnaar van de Gouden Guppy 2017 bekendmaakte. De KinderGebaren-app kreeg een eervolle vermelding. De jury prees de app om zijn meerwaarde voor de leefomgeving van kinderen die doof of slechthorend zijn. ‘De app is mooi, functioneel, integer en zorgt ervoor dat de omgeving van deze kinderen bij hen betrokken wordt. Mooi ook dat degene die de gebaren uitbeelden in de filmpjes zelf kinderen zijn’, aldus het juryrapport. De Gouden Guppy ging naar de prentenboek-app Een verre reis, naar een verhaal van Toon Tellegen. 

Met de KinderGebaren-app kunnen kinderen spelenderwijs gebaren leren, met behulp van voorbeeldfilmpjes. De gebaren in de filmpjes worden gemaakt door 18 dove, slechthorende en horende kinderen. Dit is de eerste gebaren-app die voor en door kinderen is gemaakt. De kindergebarenapp is gemaakt door New Impulse Media in samenwerking met de NSDSK en werd mogelijk gemaakt met financiële steun van NSGK. Eerder dit jaar won de KinderGebaren-app de Siméa innovatieprijs. De app is gratis beschikbaar via Google Play en de Appstore.

Category