KinderGebaren-app genomineerd voor de Dutch app awards

Onze KinderGebaren-app is genomineerd voor de Dutch App Awards, de prijs voor de beste apps van Nederlandse bodem. De KinderGebaren-app bevat 200 gebaren en is gemaakt door en voor dove en horende kinderen. 

Dove en horende kinderen kunnen met de app spelenderwijs gebaren leren, aan de hand van  voorbeeldfilmpjes. De gebaren in de filmpjes zijn gemaakt door 18 dove, slechthorende en horende kinderen in de leeftijd van 5 tot 11 jaar. Ook horende broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes kunnen de app gebruiken. Zo kunnen dove, slechthorende en horende kinderen met elkaar communiceren. De gebaren zijn ingedeeld in de categorieën: dieren, ik en mijn omgeving, leuk, seizoenen en emoties. Ook zit er een quiz in de app waarmee de kinderen hun gebarenkennis kunnen testen. Dit is de eerste gebaren-app die voor en door kinderen is gemaakt. De app is gratis beschikbaar via Google Play Store en de App Store.
Sinds de introductie van Passend Onderwijs zullen steeds meer kinderen met een auditieve beperking naar een reguliere school gaan. De KinderGebaren-app kan dan in de klas worden ingezet om klasgenoten te laten ervaren dat goed kunnen horen en praten niet vanzelfsprekend is en dat communiceren met gebaren leuk kan zijn.

De app werd twee jaar geleden gelanceerd. Ondertussen is de KinderGebaren-app 70.000 gedownload en heeft de app de Siméa Innovatieprijs 2017 gewonnen en de VGN gehandicaptenzorgprijs 2018. De uitreiking van de Dutch App Awards is donderdag 18 april tijdens het Appril festival. De app werd mede mogelijk gemaakt door de NSGK. 

Category