Doe mee aan 'Fiets je mee'

2 februari 2018 - Nederland staat bekend als het fietsland. Niet zo gek als je bedenkt dat alle inwoners gezamenlijk 22,5 miljoen fietsen bezitten en er 35.000 kilometer aan fietspaden in ons landje ligt. We fietsen naar school, naar ons werk, naar de winkel en voor ons plezier.
 

Het onderzoek

Hoe zit dat eigenlijk met dove en slechthorende kinderen? Fietsen zij net zo vaak en met net zoveel plezier als hun horende leeftijdgenootjes? We weten er nog helemaal niets van. In het onderzoek ‘Fiets je mee’ brengen Evelien Dirks van de NSDSK en Harry Knoors vanuit Kentalis het fietsgedrag en de fietsbeleving van dove, slechthorende en horende kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar in kaart. Zij vragen ouders (anoniem) een online vragenlijst in te vullen.
 
Het onderzoek is een samenwerking tussen NSDSK, Kentalis en de Universiteit van Iowa, Verenigde Staten. Samen bekijken zij namelijk ook of het fietsgedrag van Nederlandse dove, slechthorende en horende kinderen anders is dan dat van hun Amerikaanse leeftijdsgenootjes.
 

Mee doen? Klik dan op onderstaande link.

FietsJeMee

 

Category