Behandelgroep de Zon tweede bij Simea Innovatieprijs

30 april 2018 - Behandelgroep de Zon, voor kinderen met een ernstige spraakontwikkeingsstoornis, heeft de tweede prijs in de wacht gesleept tijdens het jaarlijkse Siméa Congres op 19 en 20 april jl. Op vrijdagochtend presenteerden de drie genomineerden hun inzending. Bo gaat naar de behandelgroep van Auris werd de winnaar en Tos in beeld werd derde.

De Zon is de eerste behandelgroep in Nederland met de focus op het verbeteren van verstaanbaarheid. De behandeling is een intensief en kort traject van 26 weken, waarbij kinderen met dezelfde vorm van een taalontwikkeingsstoornis (TOS) bij elkaar in de groep zitten. De diagnostiek en behandeling zijn gebaseerd op de fonologielijn ontwikkeld door Kentalis. Het behandelteam bestaat uit twee logopedisten, een klinisch linguïst, een gedragswetenschapper en een pedagogisch begeleider. De
NSDSK onderzoekt de resultaten van deze nieuwe behandeling in het Fonologieproject, door deze te vergelijken met de gewone zorg. Het doel van de Zon is de verstaanbaarheid te verbeteren zodat kinderen zich goed kunnen redden in de dagelijkse communicatie.

Category