Last van uw gehoor, oorsuizen of overgevoelig voor geluid?

Goed verstaan is essentieel voor het goed functioneren, zowel thuis als op het werk. Minder goed horen, oorsuizen (tinnitus) of overgevoeligheid voor geluid (hyperacusis) kunnen u veel last bezorgen.

Problemen met uw gehoor

Indien u problemen ervaart met uw gehoor of last heeft van tinnitus of hyperacusis dan kunt u bij het Audiologisch Centrum van de NSDSK terecht.  Onze audiologisch specialisten doen een uitgebreid gehooronderzoek en zoeken passende begeleiding. Voor tinnitus en hyperacusis geldt dat het meestal niet mogelijk is om het probleem met medicijnen of operaties te verhelpen. Dat betekent niet dat u met lege handen staat. Het Audiologisch Centrum kan u helpen beter met de klachten om te gaan.
De specialisten van het Audiologisch Centrum kunnen u op verschillende manieren begeleiden:
  • We onderzoeken uw gehoor en bespreken uw klachten. Indien nodig verwijzen wij u naar een KNO-arts.
  • Het is belangrijk dat u goed begrijpt waar de klachten vandaan komen. We besteden daarom veel aandacht aan uitleg. Wij organiseren bijvoorbeeld een Tinnitus informatie bijeenkomst. 
  • Wij kijken samen met u of er technische hulpmiddelen zijn die uw klachten kunnen verlichten.
  • We kunnen u helpen beter met de klachten om te gaan. Naast de audiologisch specialisten staat ook de maatschappelijk werker (of soms een psycholoog) voor u klaar. Hij kijkt, samen met u en eventueel met mensen uit uw omgeving, of er misschien een verband is met andere klachten. Hij geeft ook tips om beter met de klachten om te gaan.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Audiologisch Centrum via het telefoonnummer 072-5141050 of een e-mail sturen naar achn@nsdsk.nl."Ik vind dit audiologisch centrum helemaal top. Ik ben nog steeds erg blij met de manier waarop door het audiologisch centrum met mijn problemen is omgegaan. Ik geniet nog dagelijks van de hiermee behaalde resultaten".