Hulpmiddelen

Technische hulpmiddelen kunnen gehoorklachten verlichten. Er zijn naast een hoortoestel veel meer mogelijkheden. Goed afgestelde hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat u beter kunt verstaan in rumoer, de deurbel hoort, de televisie beter kunt volgen of met een minder grote inspanning een telefoongesprek kunt voeren. Het is belangrijk om het juiste hulpmiddel in de juiste situatie in te zetten.

Advies en begeleiding

Het Audiologisch Centrum in Alkmaar geeft advies over hoortoestellen en andere hulpmiddelen. Wij werken daarbij samen met de audicien. U kunt bij ons onafhankelijk advies krijgen, wij verkopen geen hulpmiddelen. De audicien is de leverancier. We helpen u ook om hulpmiddelen in te stellen en te controleren. Daarnaast hebben we een hulpmiddelenspreekuur.

Hulpmiddelenspreekuur

Het Audiologisch Centrum in Alkmaar heeft een hoorhulpmiddelenruimte. Hier staan de meest gebruikte hulpmiddelen. Hierbij kunt u denken aan:

  • Televisieoplossingen
  • Wek- en waarschuwingsystemen
  • Telefonieoplossingen
  • FM-apparatuur

Het spreekuur is voor iedereen die een hoortoestel draagt en daarbij nog steeds klachten ervaart in de communicatie. U kunt ook bij ons terecht als u moeite heeft met het horen van de tv, radio en/of een deurbel. Ook wanneer u geen hoortoestel draagt en moeite heeft met het horen bent u van harte welkom.

Iedere dinsdag van 10.30 uur tot 12.00 uur is er een inloopspreekuur. Een medewerker van het Audiologisch Centrum staat u te woord en demonstreert de hoorhulpmiddelen. Als u al cliënt bent van het Audiologisch Centrum dan kunt ook op afspraak de hulpmiddelen bekijken en proberen.

Verwijzing

Voor een bezoek aan het hulpmiddelenspreekuur in Alkmaar is geen verwijzing nodig. U kunt vrijblijvend langskomen. Mocht een gehooronderzoek nodig zijn, dan heeft u een verwijzing nodig. Meer informatie over de verwijzing vindt u hier. Voor meer informatie over de vergoedingen klikt u hier.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Audiologisch Centrum in Alkmaar op telefoonnummer 072-5141050 of een email sturen naar hulpmiddelen@nsdsk.nl."Ik ben prima geholpen en heb uitstekend advies ontvangen."