'Fiets je mee'

Nederland staat bekend als het fietsland. Niet zo gek als je bedenkt dat alle inwoners gezamenlijk 22,5 miljoen fietsen bezitten en er 35.000 kilometer aan fietspaden in ons landje ligt. We fietsen naar school, naar ons werk, naar de winkel en voor ons plezier.

Het onderzoek
Hoe zit dat met dove en slechthorende kinderen? Fietsen zij net zo vaak en met net zoveel plezier als hun horende leeftijdgenootjes?
In het onderzoek ‘Fiets je mee” brengen we het fietsgedrag en de fietsbeleving van dove, slechthorende en horende kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar in kaart. We vragen ouders (anoniem) een online vragenlijst in te vullen. 
 
Het onderzoek is een samenwerking tussen NSDSK, Kentalis en University of Iowa, Verenigde Staten. We bekijken namelijk ook of het fietsgedrag van Nederlandse dove, slechthorende en horende kinderen anders is dan dat van hun Amerikaanse leeftijdsgenootjes.
 
Meedoen met het onderzoek is niet meer mogelijk. De vragenlijst is gesloten. In mei maken wij de resultaten van het onderzoek bekend.