Nieuws

Relaties tussen taal, gedrag en ouderlijke stress bij kinderen met TOS

In februari 2019 verschijnt het artikel 'Association of language, behavior, and parental stress in young children with a language disorder' van collega Bernadette Vermeij in Research in Developmental Disabilities.

lees meer

Valorisatiefestival

Op 7 december 2018 vond voor de eerste keer het Valorisatiefestival plaats. Tijdens het festival werd de opbrengst van 7 jaar samen expertise ontwikkelen voor ZG auditief/communicatief gedemonstreerd én gevierd. Er waren lezingen, labs, posterpresentaties, quizzen en demonstraties.

lees meer

NSDSK erkend door ZonMw als expertise-organisatie

ZonMw organiseert en financiert onderzoeksprogramma’s in de gezondheidszorg, in opdracht van het Ministerie van VWS. In het jaar 2019 start een nieuw ZonMw programma, gericht op de zintuiglijk gehandicaptenzorg

lees meer

De KinderGebaren-app wint Gehandicaptenzorgprijs

Op maandag 12 november 2018 vond de uitreiking van de Gehandicaptenzorgprijs 2018 plaats. Deze prijs wordt door Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland ieder jaar uitgereikt aan belangrijke innovatie.

lees meer

NSDSK start AJONGH-training voor slechthorende kinderen

Hoe ga je om met je gehoorverlies? Hoe gaan anderen om met jouw gehoorverlies, zoals klasgenootjes en ouders? Wat is een gehoorverlies precies? Deze en meer vragen staan tijdens de AJONGH- training centraal.

lees meer

Promotie van Evelien Dirks aan de Universiteit Leiden

Op woensdag 31 oktober jl. vond de promotie plaats van Evelien Dirks, senior onderzoeker bij de NSDSK, op haar onderzoek naar peuters met een matig gehoorverlies.

lees meer

Matig slechthorende kinderen onterecht een vergeten groep

Peuters met matig gehoorverlies laten ten opzichte van hun horende leeftijdgenoten een achterstand zien op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en taal. De interactie met hun ouders kan daar een belangrijke rol in spelen.

lees meer

Documentaire over auditieve neuropathie

Op donderdag 27 september 2018 ging 'De ontdekkingsreis van Sieb' in première in theather CC Amstel in Amsterdam. Sieb heeft auditieve neuropathie en in deze mini-docu staan Sieb en zijn familie centraal. Wil je meer weten over auditieve neuropathie en Sieb?

lees meer

Ouderavond over Passend Onderwijs

Ouderorganisaties FOSS en Fodok organiseren op dinsdagavond 9 oktober een ouderavond Passend Onderwijs, speciaal voor ouders van een doof of slechthorend kind of van een kind met TOS. De avond is bedoeld om actuele ontwikkelingen te horen en ervaringen te delen.

lees meer

Informatiedag SH en TOS op zaterdag 3 november 2018

Het thema van de dag is: Meedoen! De bijeenkomst vindt plaats in Utrecht. 

lees meer

Pages

Subscribe to Nieuws