Nieuws

Taalinput door ouders bij matig slechthorende peuters

In november 2019 is het artikel 'Talk with me! Parental linguistic input to toddlers with moderate hearing loss' verschenen in Journal of Child Language. Dit artikel is open access, dus voor iedereen gratis in te zien.

lees meer

Op zoek naar een afstudeerproject marktonderzoek?

Voor onze Academie zoeken wij een student die marketingonderzoek wil doen naar onze doelgroepen en hun opleidingsbehoefte. Ben jij in de afstudeerfase van een HBO of Master Marketing, Communicatie of Media? En lijkt het je leuk om bij te dragen aan de ​ontwikkeling van onze Academie?

lees meer

NSDSK beste werkgever 2019-2020

De NSDSK mag zich met gepaste trots Beste Werkgever 2019-2020 noemen. De medewerkers van de NSDSK geven de NSDSK een waardering van maar liefst 8,4 voor goed werkgeverschap en een prachtige 9,3 voor 'ik doe zinvol werk'. Daarnaast zijn ze bevlogen (8,4) en betrokken (8,7) bij de organisatie.

lees meer

Taalsignalering bij driejarigen door jeugdartsen

Op donderdag 23 mei 2019 vond het jaarlijkse congres Jeugd in Onderzoek plaats. Tijdens het congres presenteerde een collega van onze onderzoeksafdeling de poster 'Taalsignalering bij driejarigen door jeugdartsen'.

lees meer

Ouders tellen mee genomineerd voor de Siméa Innovatieprijs 2019

Ouders tellen mee is een co-productie van NSDSK, Kentalis en Pento. Het is een online interventie (website) die ouders van dove en slechthorende peuters inspiratie wil bieden om op een speelse manier met hun kinderen rekentaal te gebruiken.

lees meer

KinderGebaren-app genomineerd voor de Dutch app awards

Onze KinderGebaren-app is genomineerd voor de Dutch App Awards, de prijs voor de beste apps van Nederlandse bodem. De KinderGebaren-app bevat 200 gebaren en is gemaakt door en voor dove en horende kinderen. 

lees meer

Publicaties in Vakblad Vroeg

In het themanummer 'Gehoor' van Vakblad Vroeg (editie lente 2019) staan twee bijdragen vanuit de NSDSK. Deze editie gaat over vroegsignalering en vroeghulp voor kinderen met gehoorproblemen. 

lees meer

Congres Leren praten met plezier

Op 20 mei 2019 organiseert Uitgeverij SWP in samenwerking met het Hanen Centre, Auris, Kentalis, NSDSK en aantal perifeer werkende logopedisten het congres Leren Praten met Plezier

lees meer

Najaar 2019 uitbreiding met nieuwe behandelmethode tinnitus

Het Audiologisch Centrum Holland Noord (ACHN) begeleidt al vele jaren cliënten met tinnitusklachten en doet onderzoek hiernaar. Veel tinnitus cliënten hebben daar profijt van. Er is een nieuwe behandelmethode ontwikkeld door de Universiteit van Maastricht.

lees meer

Relaties tussen taal, gedrag en ouderlijke stress bij kinderen met TOS

In februari 2019 verschijnt het artikel 'Association of language, behavior, and parental stress in young children with a language disorder' van collega Bernadette Vermeij in Research in Developmental Disabilities.

lees meer

Pages

Subscribe to Nieuws