Opleiding tot regiocoördinator neonatale gehoorscreening

De neonatale gehoorscreening behoort tot het basispakket van de jeugdgezondheidszorg. De screening kan uitsluitend uitgevoerd worden door de daarvoor opgeleide en geautoriseerde screener van de jeugdgezondheidszorg of een partij in opdracht van de jeugdgezondheidszorg. Elke organisatie voor jeugdgezondheidszorg heeft een regiocoördinator in dienst die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de neonatale gehoorscreening binnen de organisatie. Soms werkt een regiocoördinator voor meerdere organisaties of heeft één organisatie meerdere regiocoordinatoren in dienst. Ook kan regiocoördinatie worden ingehuurd bij de NSDSK.
Opleidingsstructuur 
De opleiding tot regiocoördinator bestaat uit drie componenten: • OAE training • A-ABR training • Training gebruik CANG (zie beschrijvingen bij deze trainingen)
Bijeenkomsten 

Voor de inhoud van de bijeenkomsten zie beschrijving bij de verschillende trainingen.

Duur 
Zie beschrijving bij de verschillende trainingen. De doorlooptijd van de gehele training is afhankelijk van de hoeveelheid tijd die de deelnemer kan vrijmaken.
Studie belasting 
Totaal gemiddeld 78 uur. OAE training (20 uur), A-ABR training (26 uur) en CANG training (32 uur).
Opleidingsniveau 
HBO
Locatie 
NSDSK, Lutmastraat 167, 1073 GX in Amsterdam
Accreditatie 
Vooralsnog geen
Kosten 
Minimaal €3860,- Dit bedrag is afhankelijk van het tempo waarin de deelnemer de kennis in praktijk brengt. Indien meer dagdelen nodig zijn voor de deelnemer, zullen de kosten hoger uitvallen.
Afsluiting 
Zie beschrijving bij de verschillende trainingen.
Toelatingseisen 
Deze training is uitsluitend toegankelijk voor regiocoördinatoren van de neonatale gehoorscreening. Vooropleiding op (para)medisch gebied op minimaal HBO-niveau
Is er geen cursusdatum beschikbaar of wilt u deze cursus op een later moment volgen? Schrijf u in voor de wachtlijst:
Wachtlijst