CANG - Training

De neonatale gehoorscreening behoort tot het basispakket van de jeugdgezondheidszorg. De screening kan uitsluitend uitgevoerd worden door de daarvoor opgeleide en geautoriseerde screener van de jeugdgezondheidszorg of een partij in opdracht van de jeugdgezondheidszorg. De NSDSK heeft het Centraal Administratiesysteem Neonatale Gehoorscreening (CANG) ontwikkeld. Het CANG is een cluster aan systemen dat het gehele proces van de neonatale gehoorscreening in Nederland ondersteunt. Regiocoördinatoren van de gehoorscreening gebruiken het CANG dagelijks voor de monitoring en aansturing van de screening.
Opleidingsstructuur 
De CANG-training is een hands-on training in het werken met het CANG. De training bestaat uit vier dagdelen waarin stap voor stap wordt geleerd alle tools in het CANG te gebruiken. Na succesvolle afronding van de training krijgt de deelnemer (regiocoördinator NGS) toegang tot het CANG van de eigen regio. De opleidingdagen worden in overleg met de deelnemer vastgesteld. Mail voor meer informatie naar academie@nsdsk.nl.
Bijeenkomsten 

De inhoud van de scholing/training is als volgt:
•Opbouw CANG en alle (sub)systemen binnen het CANG.
•Gebruik van tools binnen het CANG.
•Uitvoeren van administratieve bewerking met het CANG.
•Het uitvoeren van procesbewaking mbv het CANG.
•Het uitvoeren van kwaliteitsanalyses mbv het CANG.

Duur 
Gemiddeld is de doorlooptijd van de training een maand, aangehouden vanaf de eerste trainingsdag . Dit is afhankelijk van de hoeveelheid tijd die de deelnemer beschikbaar heeft voor de training.
Studie belasting 
Gemiddeld 32 uur. Dit bestaat uit: 4 dagdelen training (16 uur), oefenen in oefenomgeving (8 uur) en oefenen in werkelijke omgeving onder supervisie (8 uur).
Opleidingsniveau 
HBO
Deelnamevoorwaarden 
Er zijn geen aanvullende deelnamevoorwaarden van toepassing.
Locatie 
NSDSK, Lutmastraat 167, 1073 GX in Amsterdam
Accreditatie 
Geen
Kosten 
Minimaal € 1.747. Dit bedrag is afhankelijk van het tempo waarin de deelnemer de kennis in de praktijk brengt. Indien meer dagdelen nodig zijn voor de deelnemer, zullen de kosten hoger uitvallen.
Afsluiting 
Na het succesvol doorlopen van de training krijgt de deelnemer/regiocoördinator toegang tot het CANG van de eigen regio. De regiocoördinator kan te allen tijde gebruik maken van de helpdeskfunctie van de NSDSK voor vragen over bewerkingen etc.
Toelatingseisen 
Deze training is uitsluitend toegankelijk voor regiocoördinatoren van de neonatale gehoorscreening. Vooropleiding op (para)medisch gebied op minimaal HBO-niveau
Is er geen cursusdatum beschikbaar of wilt u deze cursus op een later moment volgen? Schrijf u in voor de wachtlijst:
Wachtlijst