Bij- en nascholing regiocoördinatoren neonatale gehoorscreening

De neonatale gehoorscreening behoort tot het basispakket van de jeugdgezondheidszorg. De screening kan uitsluitend uitgevoerd worden door de daarvoor opgeleide en geautoriseerde screener van de jeugdgezondheidszorg of een partij in opdracht van de jeugdgezondheidszorg. De NSDSK verzorgt twee maal per jaar bij- en nascholingsbijeenkomsten voor regiocoördinatoren van de neonatale gehoorscreening, de zogeheten coördinatorendagen of ook wel kennismanagement. Een deel van deze scholing bestaat uit een train de trainer scholing waarna de regiocoördinator vervolgens scholing verzorgt aan de OAE screeners in het eigen werkgebied.
Opleidingsstructuur 
In het voor- en najaar worden jaarlijks coördinatorendagen georganiseerd. Op deze dagen wordt een scala aan bij- en nascholing gegeven. Het programma hiervoor wordt jaarlijks vastgesteld. Dit is afhankelijk van actuele thema’s en ontwikkeling in de jeugdgezondheidszorg, het screeningsprogramma en de zorg.
Bijeenkomsten 

De inhoud van de coördinatoren dagen is wisselend. Op 6 november is er weer een landelijke coordinatorendag. Het wordt een boeiende dag waarop we kennis maken met de nieuwe coordinator van de NICU gehoorscreening Karin de Graaff-Korf die ook een stuk bijscholing zal verzorgen over kinderen op de NICU. We krijgen een update over de Concertstudie. Anneke Meuwese komt langs met belangrijk nieuws... Evelien Dirks promoveert op 31 oktober op het onderwerp "Kinderen met matig gehoorverlies; het belang van opvoeders". Zij vertelt over haar onderzoek en de resultaten. We kijken naar Sieb. Een film over een jongen met auditieve neuropathie en we staan uiteraard stil bij updates in het CANG, de perikelen met de Echoscreen III. Uiteraard horen we ook graag hoe het met jou gaat.
Gedetailleerd programma volgt.

Duur 
1 dag
Studie belasting 
8 uur. Er is geen voorbereidend werk nodig voor deze bijeenkomst.
Opleidingsniveau 
HBO
Deelnamevoorwaarden 
Er zijn geen aanvullende deelnamevoorwaarden van toepassing.
Locatie 
Externe locatie
Kosten 
€ 1.500,- per jaar
Afsluiting 
De deelnemer ontvangt een certificaat van deelname voor deze bijeenkomsten.
Toelatingseisen 
Deze training is uitsluitend toegankelijk voor regiocoördinatoren van de neonatale gehoorscreening.
Is er geen cursusdatum beschikbaar of wilt u deze cursus op een later moment volgen? Schrijf u in voor de wachtlijst:
Wachtlijst